Historie

Næsbycentret startede i 1983 på en bar mark.
Det har hele tiden været sådan, at der har været for få penge, til den udviklingstakt, som de frivillige medarbejdere, Næsfolket, har kunnet ønske. For en udviklingstakt er altid et kompromis mellem mål og de midler, der er til rådighed.

Næsbycentret skulle være et lejrpladscenter.
Derfor måtte det plantes til og grunden måtte formes således, at der , med tiden, fremkom et spændende lejrpladsareal med udfordrende muligheder for troppe og patruljer på lejr.

DSC02714

Næsbycentret skulle være et aktivitetscenter.
Derfor skulle der udvikles aktiviteter/beskæftigelse, som puttet i kasser, og med et velbeskrevet idéark lagt ved siden af, kunne styres af en blot nogenlunde begavet spejderleder. Det vigtigste var nemlig ikke at beskæftige spejderne, men at fremme interaktionen mellem spejderlederen, autoriteten, og spejderen, som skal lære ved at handle. Vi har aldrig haft den politik, at centermedarbejderne skulle overtage ansvaret fra lederen, men hjælpe lederen med at fremstå som leder.

Næsbycentret skulle være et uddannelsescenter.
Her lagde vi vægten på de uddannelser og aktiviteter, der har med praktisk spejdersport og spejdersport i samklang med naturen at gøre.

Næsbycentret skulle være internationalt.
Næsbycentret ønskede fra starten, at opfatte sig selv, og give spejdere en oplevelse af, at være en del af det verdensomfattende spejderfællesskab

2014-10-11 18.41.21Næsbycentret skulle være foran.
Allerede fra starten har det været således, at Næsfolket og bestyrelsen har påtaget sig meget store opgaver for hele tiden at kunne være i spidsen for udviklingen. Vi ønsker ikke at stå og sige til øjeblikket: Hvor er her dog smukt. Men ser spejderarbejdets og menneskehedens berettigelse i, at være igang med at udvikle os til gavn for den enkelte, for samfundet og i samklang med den verden - natur, vi er en del af.

søen 1988 
Søen i 1988


DSC07020
                                           Søen i 2015


friluftskøkkenet
 


I sommeren 2004 stod friluftkøkkenet færdig med to stenovne og
brændekomfurer.
Det internationale Spejdercenter Næsbycentret • Skelbyvej 126, 4171 Glumsø • Udlejning: 70 20 72 84
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.